Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Sabda Kekasih Sedih Sampai Ramai Menangis, Tapi Pengulas Filem Kata Boring Dan Tak Logik

19-7-2021 01:26 PM|Oleh: Cari-Azza| Komen: 65






"Ubat sakit cuma doa dan masa."


Selepas ulasan beberapa filem tempatan yang mengecewakan sebelum ini, penonton dihidangkan dengan filem bertema cinta Islamik terbitan dan lakonan pasangan Aeril Zafril dan Wawa Zainal.

Malahan, menerusi media sosial, ramai yang berkongsi impak cerita tersebut yang kesedihannya membuai-buai sehinggakan kanak-kanak pun turut memberikan pujian.

Bagaimanapun, bagi pengulas filem dan mereka yang berfikiran kritikal, filem ini sebenarnya sampah!



Bagi Zhafvlog, mereka yang mencari ulasan positif dalam filem ini, tidak perlu mendengar kritikannya kerana dia mahu filem semakin baik selepas ini dengan teguran membina.

"Keindahan sinematografi filem ini tidak dapat menutup kecacatan filem ini."


Menurutnya lagi, sinematografi yang A plus Sabda Cinta memang menarik tetapi banyak kelemahan lain seperti dubbing yang terlalu ketara, penggunaan bahasa puitis yang terlalu banyak hingga menganggu fokus cerita ini.

Foto : IG

Walaupun cerita ini hanya sejam setengah, namun disebabkan terlalu banyak puisi, plot-twist yang dilambatkan, ianya membuatkan cerita ini tidak logik, terutamanya ketika watak utama yang buta tidak bertemu dengan karektor lain walaupun dalam rumah sama.

Ianya dipersetujui oleh segelintir netizen.

Foto : Youtube

Siapa yang pernah tonton filem ini? Boleh kongsikan ulasan bersama kami. - CARI




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 64
Komen

Previous : Kenapa Ada Dinosaur Dalam Zombitopia? Pelakon A List Pun Takleh Selamatkan Filem Ni

Next       : India K*l*ng, Cina B*kit, -Ikram Tarik Balik Video Iklan Rasis

Komen Terbaru

Quote ketupatnasi 31-7-2021 02:38 PM
Baik layan 90 Day Fiance: Happily Ever Afterrrr. Dah tentu kau tau mmg fake n drama muchhh!!  

Lain-lain Komen

Quote slyfynx 19-7-2021 01:59 PM
Nexxxttttt.
Couple ni sgt membosankan
Quote krustykrab 19-7-2021 02:17 PM
Citer bodo pun ada yg sampai terkesan ke weiiii
Aku tgk tak sampai 15 min..bosan menguap terus tutup
Mmg la ko laki bini tp watak tu blum kawin..blh plak pakai tudung labuh pegang2 tangan jantan..lps tu aksi lari2 peluk2 kat taman bodo weiii
Quote Fazsemput 19-7-2021 02:31 PM
Best ke...tgk iklan mcm soso je
Quote ajinomotonosuga 19-7-2021 02:32 PM
Oang gila je tengok pelem melayu arini
Quote nakkomenjugak 19-7-2021 02:46 PM
yang gigih nangis tu fans deme jela kot hohoho
dah tak tengok cite meleis melainkan ada pelakon ada class
Quote ZaynMalik 19-7-2021 03:12 PM
Cerita laki bini syok sendiri
Quote mamajawie 19-7-2021 03:14 PM
aku tergelak tgok budak tu beria nau menangis smbil makan doyan..ingatkan sheollss menangis kecewa dpat doyan masam
Quote immaryjane 19-7-2021 03:29 PM
Mamat ni ape kelayakkan dia utk kritik movie? Pastu semua org percaya la. Tgok pn tk tpi beria kayu sane sini.
Dlu beria kutuk movie fattah tu, hujung2 org tu menang. Terciduk tu pn masih bitter.
Quote orglama 19-7-2021 03:36 PM
Byk duit dorang utk terbitkan filem
Quote anony-mous 19-7-2021 03:43 PM
Tgk trailer pon dah boleh agak bosan
Quote Ciktiekus 19-7-2021 04:09 PM
krustykrab: Citer bodo pun ada yg sampai terkesan ke weiiii Aku tgk tak sampai 15 min..bosan menguap terus tutupMmg la ko laki bini tp watak tu blum kawin..b ...


Lg satu cite seumpama adalah 7 petala cinta..dekat tahfiz ade plak msa nak berdua2 luah perasaan..klako btul..sdgkn aku pi tahfiz abg aku dlu pn dorang nampk pmpuan pn dorang cpt2 tunduk or pndg lain..tu tahfiz dulu la..tahfiz skarang haremm {:smile
Quote Nozot 20-7-2021 10:01 AM
Siapa la makluk yang tengok cerita diorang nie..nampak sangat retard & lembam..
Quote adeqbun 20-7-2021 10:32 AM
Boring..plot cite bngok..pelakon kayu
Quote ketupatnasi 20-7-2021 10:32 AM
Meleweh leweh..
Konsepnya mcm derita n kesedihan itu perlu disorot lensa secara berlebih2 n meleweh2 untuk sampai ke hati audiens.
Teasernya pun lahai..
Quote blekkep 20-7-2021 10:38 AM
immaryjane replied at 19-7-2021 03:29 PM
Mamat ni ape kelayakkan dia utk kritik movie? Pastu semua org percaya la. Tgok pn tk tpi beria kayu  ...

citer ni aiols setuju mmg sampah...tp mamat zhav ni pun smpah...kadang heols ulas movie ntah hape2...muke dh la annoying mintak pelempang
Quote ketupatnasi 20-7-2021 10:41 AM
blekkep replied at 20-7-2021 10:38 AM
citer ni aiols setuju mmg sampah...tp mamat zhav ni pun smpah...kadang heols ulas movie ntah hape2 ...

Muka beliau yg emotionless yet konon so priceless tu ke caneh?? Kehkehkehkeh.
Quote September14 20-7-2021 10:44 AM
Diorg ni ke blakon… x menarik nya
Quote che-cikL 20-7-2021 11:22 AM
Iols tak tgk citer ni, tapi blh bayangkan citer konon tema Islamic yg diorang berlakon kat MIG sampai terkawin dulu tu... Entah citer tajuk apa, yg watak Aeril ni sama nama anak kawin dua-kali tu.
Quote ellejo 20-7-2021 11:23 AM
takpayah ketengah cinta islamik. we know damn well lagi beberapa taon laki2 set2 alim kawen poligami nanti

Lihat semua komen(65)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top