Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Jutawan Internet Irfan Khairi Beri 5 Sebab Anak Muda Perlu Kerja Di Dubai, Jom Semak

16-7-2021 03:20 PM|Oleh: Cari-Azza| Komen: 40





Siapa tidak mengenali jutawan internet, Irfan Khairi yang bergelar jutawan di usia 25 tahun. Kini Irfan beroperasi di Dubai, Emiriah Arab Bersatu (UAE) dan aktif berkongsi di platform Tik Tok kepada anak muda.

Antara perkongsiannya yang sangat menarik ialah anak muda perlu ke luar negara bagi mencari peluang lebih bagus sekaligus meluaskan pengalaman.

Memandangkan ramai pengikutnya bertanyakan mengenai Dubai, maka Irfan, 45 menceritakan lima sebab mengapa anak muda perlu ke Dubai lalu mencipta kejayaan sepertinya.



Sebab pertama ialah banyak aktiviti pelancongan boleh dilakukan di Dubai seperti pusat beli belah, pusat hiburan dan lebih 20 taman tema ada di sana.

Selain itu, pastinya ia destinasi yang selamat dan mudah mencari makanan halal. Begitu juga dengan cuaca di sana yang hanya tiga bulan sahaja musim panas manakala selebihnya adalah musim sejuk dan kering.

Foto : naurikgulf



Walaupun ramai menganggap kos sara hidup di Dubai tinggi, tetapi sebenarnya ia lebih tinggi lima kali ganda berbanding di Malaysia. Bermakna, jika belanja anda adalah RM5,000 maka pendapatan anda mungkin RM25,000.

Sebab yang paling bermakna ialah di Dubai, tiada cukai dikenakan terhadap rakyatnya dan mereka yang bekerja di sana.

Foto :naurikgulf


Di ruangan komen, netizen turut berkongsi cerita mengenai saudara mereka yang bekerja sebagai jururawat di sana. Malahan ada yang berminat untuk turut bekerja di sana.

Foto : Tik Tok

Bunyinya seronok kan? Ada siapa yang mahu bekerja di sana? - CARI








Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 40
Komen

Previous : Lekeh Sangat Ke Kerjaya Dropship, Pilihan Zaman Kini?

Next       : Biar Betik! Menu Pelik Betik Goreng Rasa Macam Sotong Celup Tepung?

Komen Terbaru

Quote cariplease 26-7-2021 09:42 PM
Aku pun nak tau dia ni jual apa sebenarnya. Ebook? Lagi?

Lain-lain Komen

Quote pxlbb 16-7-2021 03:31 PM
Siapa verangan tu tengok juga chuols job dan gaji berapa. Kang tak pasal2 hidup merempat dlm slum kat sana sambil tengok lambo emas berluma tengah jalan.
Quote nakkomenjugak 16-7-2021 03:38 PM
terpikir jugak, sana maid gaji berapa?
Quote awanysss 16-7-2021 03:50 PM
masa aku pergi dulu rasa mahalnyaaaa lahai makanan kat sana..
tp yg bestnya semua makanan asia ada kat situ walaupun last last makan texas ciken sajorkkk..
sbb tgk harga nasi goreng tomyam dlm 25 currency sana which is lebih kurang 25 duit malaysia..
kat sini 5 hengget je.. gitu iols kedekut masa ke luar negara
Quote MsPercy 16-7-2021 04:03 PM
Bisnes ape khairi ni buat? Kate jutawan internet.
Tapi i want to know what is the real bisnes. Jgn mcm jijangseman.
Quote MsPercy 16-7-2021 04:05 PM
I penah tgk 2x kali irfan ni show office die. 1 di malaysia, 1 di dubai.

Tapi awat kosong xde org? Cantek ofis tp xde org.
Quote sfrnna 16-7-2021 04:12 PM
boleh tahan ke dengan perangai pak arab kat sana.  setakat kerja kumpul duit untuk retire awal boleh la kot.
Quote chaos_sweetly 16-7-2021 04:27 PM
Suami sy pernah kerja di Abu Dhabi.Kami satu family pindah sana.Company tanggung semua.Rumah, perabot, transport dan sekolah anak2 semua company bayar.Mula2 masuk rumah, perabot kna beli sdiri dan blh claim sehingga rm60k klu tak silap. Kerja pun schedule tak sama mcm company oil n gas di Malaysia. Kerja blk awal ya.Suami gi kerja driver dtg ambik.Kerja 4 hari seminggu dan 5 hari seminggu (selang gilir2). Jadi yg cuti tiga hari tu biasanya kitaorang akan ke Dubai.Kalau suami yg dpt offer kerja sana tak bawak family, elaun utk isteri ditinggalkan disediakan (RM5k sebulan), school fees anak (lupa dah berapa tp mmg ribu2).Dorang akan tanggung anak belajar sehingga anak ke-5.Jd anak2 hantar ke private school sbb dah ada dalam badget bulanan.Yang tak best klu ada Indian dari negara India ada kerja.Dorg punya propa lain mcm.Kalau jd bos mmg malang lah nasib org bawahan.Propa lbh tp pemalas.Dia punya belit2 tu lain mcm. Sbb negara dorg kan miskin, dpt merasa duduk tpt mewah mmg tak nak balik dah negara dorg.Jadi dorg akan buat apa saja utk jg post dia tu.Mcm ni lah pengalaman sy serba sedikit.
Quote exclusive_vvip 16-7-2021 05:02 PM
awanysss: masa aku pergi dulu rasa mahalnyaaaa lahai makanan kat sana..tp yg bestnya semua makanan asia ada kat situ walaupun last last makan texas ciken sajork ...


1 petua i pegang, pegi negara orang jangan convert..mmg akan terasa mahal segalanya..
Quote makiting 16-7-2021 05:04 PM
Ada sorang ni tgk kat Igs tak pasti anak kerabat dubai kot.. kaya ya amat.. kereta ada 38 buah. Kat Malaysia pun dia ada company kereta kalau tak silap. Tp budaknya nampak ok la.. muda lg.. tak tau dia ni anak sapa
Quote toynme 16-7-2021 05:08 PM
memang best pun duduk Dubai...jgn convert duduk sana...kalau dpt offer gaji bawah 10k jgn pegi sana...susah sikit nak survivie...
Quote Miss_LoveLeen 16-7-2021 05:46 PM
makiting: Ada sorang ni tgk kat Igs tak pasti anak kerabat dubai kot.. kaya ya amat.. kereta ada 38 buah. Kat Malaysia pun dia ada company kereta kalau tak sila ...
apa ig nya ?
Quote CiliPadiSedap 16-7-2021 06:29 PM
makiting: Ada sorang ni tgk kat Igs tak pasti anak kerabat dubai kot.. kaya ya amat.. kereta ada 38 buah. Kat Malaysia pun dia ada company kereta kalau tak sila ...

Ziya bro ke? Dia budak baik. Millionaire umur 18. Now dia tengah bantu buat charity
Quote anony-mous 16-7-2021 07:52 PM
chaos_sweetly: Suami sy pernah kerja di Abu Dhabi.Kami satu family pindah sana.Company tanggung semua.Rumah, perabot, transport dan sekolah anak2 semua company bayar ...



Perangai india ni pegi mana2 negara pon sama ek. Dkt malaysia ni pon ramai dah komplen india yg dari negara india, buat keje IT jenis sembang. Tp suruh buat x reti. Malangnya boss2 kat malaysia kena tipu. Yg bagus2 katanya migrate ke US dah

Btw bestnya rezeki uols
Quote djzara81 16-7-2021 09:04 PM
anony-mous replied at 16-7-2021 07:52 PM
Perangai india ni pegi mana2 negara pon sama ek. Dkt malaysia ni pon ramai dah komplen india y ...

Teringat zmn aku keje, dealt dgn IT consultant from India. Dia kene dok opis kitorang smpi projek migration siap. Ko bayangkan, seminggu dtg opis, dia pakai baju keje yg sama tak tukar 3-4 hari. Kitorang tak thn dgn bau masyam dia. Pastu dia siap bawa lunch dlm mangkuk tingkat. Mmg suweyy opis bau kari kuat
Quote Rara77 16-7-2021 11:59 PM
mamat ni bukan tak boleh balik ke?
Quote lavendernovella 17-7-2021 01:03 AM
Irfan khairi ni jual apa jer?
Quote lavendernovella 17-7-2021 01:03 AM
Rara77 replied at 16-7-2021 11:59 PM
mamat ni bukan tak boleh balik ke?

Tak boleh balik?
Quote eizarz 17-7-2021 11:33 AM
mamat scammer,tah apa yg dijual oun tak tau...
Quote MeghanK 17-7-2021 11:49 AM
anony-mous replied at 16-7-2021 07:52 PM
Perangai india ni pegi mana2 negara pon sama ek. Dkt malaysia ni pon ramai dah komplen india y ...

india mana2 pon sama..iols kalau ada issue pasal keje, iols memang tulis macam2 dalam email siap cc boss dia dengan boss meols sekali puas hati..buat keje tak habis pastu close query memang aku amok la kan

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top