Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Guna Straw 'Ajaib' Ini Boleh Hilangkan Sedu?

25-6-2021 12:05 PM| Komen: 8

Sejenis straw minuman  dinamakan HiccAway dicipta khas untuk menghilangkan masalah sedu dengan pantas, lapor Oddity Central, kelmarin.

Digambarkan sebagai alat penyedut minuman dan telan paksa, HiccAway pada  adalah sejenis plastik khas  direka untuk menghilangkan simptom sedu dengan segera.


Kredit foto: Live Science

Menurut kajian terbaharu, alat berbentuk L itu  hampir 92 peratus berkesan merawat masalah sedu.

Cara menggunakan HiccAway adalah hanya menghirup air daripada gelas menggunakan straw itu bagi menghilangkan sedu hampir serta-merta.

Sedutan kuat diperlukan bagi menghirup air melalui alat tersebut.

Pakar Neurointensivis dari Pusat Sains Kesihatan Universiti Texas di San Antonio, Dr. Ali Seifi, mencipta HiccAway yang diinspirasikan daripada sudu aiskrim McFlurry anaknya.

Ia berfungsi dengan pantas dan kesannya bertahan selama beberapa jam, kata Seifi.



Tambahnya, asas fungsi HiccAway adalah ia membuatkan otak kita terlupa untuk menghidupkan diafragma yang mendorong simptom sedu.

HiccAway boleh didapati di pasaran pada harga AS$14 (RM58). 


Sumber: Harian Metro

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 8
Komen

Previous : Lekeh Sangat Ke Kerjaya Dropship, Pilihan Zaman Kini?

Next       : 'Kunci Rahang', Alat Turunkan Berat Badan Pertama Di Dunia Dicipta

Komen Terbaru

Quote heythere123 31-7-2021 05:51 PM
meols punya hiccup memag payah nak berhenti kalau dah datang. Macam2 cara dah try, tapi kadang jadi kadang tak jadi

Lain-lain Komen

Quote JokesCop 25-6-2021 12:21 PM
Straw berlubang 2 tempat rm 58?
Hahahaha
Quote mbhcsf 25-6-2021 12:30 PM
creative , ye wow ilham Dr Ali seifi ni dapat  menarik, dia observed anak dia makan mcflurry je ...then tingggg eurekaaa...
Quote Artemesiaa 25-6-2021 01:38 PM
Menarik juga benda ni boleh dicuba
Quote Lengkong 25-6-2021 02:00 PM
Wowww.. ...ada duit lebih boleh beli


Quote any42 26-6-2021 03:30 AM
sbb L shape tu ke mmbantu. Klau pkai straw gabak yg guna mnum air bubble tu xbley ke kot la bkesan.

Mahal nau nk bli straw sedu
Quote cariplease 26-7-2021 09:48 PM
Oh ok menarik tapi tak beli kot
Quote heythere123 31-7-2021 05:50 PM
kalau function, apa salahnya beli kan
Quote heythere123 31-7-2021 05:51 PM
meols punya hiccup memag payah nak berhenti kalau dah datang. Macam2 cara dah try, tapi kadang jadi kadang tak jadi

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top