Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Aplikasi Ramalan Di Facebook Bawa Kepada Mudarat?

17-4-2020 03:30 PM| Komen: 16

kredit foto: FB
Setiap kali bermain Facebook pasti anda akan terjumpa dengan aplikasi ramalan seperti OMG, WOW dan lain-lain yang akan bertanya sama ada anda mahu tahu bagaimana rupa anak anda pada masa hadapan, tahun bila anda akan berkahwin dan bagaimana siapa yang menyayangi atau membenci anda.

Tahukah anda perkara ramalan sebegitu ditegah dalam agama? 


Dalam penulisan Lutfi Nasir itu juga mengatakan ia sama seperti berjumpa dengan penilik nasib tapi dalam zaman moden ini hanya menggunakan telefon dengan satu klik. 

Beliau juga mengatakan solat tidak diterima selama 40 hari dengan mengemukakan hadis Sahih Muslim sebagai bukti.


Beliau turut menasihati agar muslim berhenti main permainan ini kerana baginya tiada manfaat malah hanya mendatangkan mudarat. 

Menurutnya lagi jangan berharap kepada ramalan yang belum sahih dan letakkan pengharapan hanya kepada Allah yang mengetahui setiap sesuatu mengenai kita.


Dalam kita membuang masa menilik nasib adalah baik kita membuat kebaikan yang sudah pasti akan membawa kesan baik pada diri kita. Sibukkan dengan membuat amal agar hati sentiasa terisi dengan zikir dan doa. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 16
Komen

Previous : Kurangkan Atau Anda Akan Menyesal Seumur Hidup!

Next       : "Kita Jaga Kita" - Doktor Saran Pantang Sendiri Ketika PKP

Komen Terbaru

Quote lis_miranda 19-4-2020 08:08 PM
Tak pernah tergerak nak buat setakay ni...walaupun ramai kawan2 fb, ipar duai, biras pun terjebak..kita tgkkan aje..

Lain-lain Komen

Quote Kuasaberganda 17-4-2020 03:49 PM
bgs ni kalo kwn kwn fb baca ni. dah pakat merembes v masing masing bila tgk ramalan artist mana jd bf derang
Quote Supersirap 17-4-2020 04:03 PM
Semoga dipermudahkan segala urusan.
Quote ctcheery 17-4-2020 04:14 PM
Alamak...skrang xmain dah ramalan nih...xkosa dah nak main. Sibok Jaga Ank hehe
Quote Kurex 17-4-2020 04:54 PM
Iols cuma main muka macam retis mana.. iols tau memang tak betul. Tapi saje main utk hilangkan bosan.. Salah ke?
Quote GigaMom 17-4-2020 05:05 PM
Ai siap block org yg post dia manjang pasal ramalan bodoh d fb ni

Bila duit anda akan berkepuk2??
What people say about your teeth colour??
Mana pergi otak anda???

Gosshh
Quote sapeka 17-4-2020 05:34 PM
Jangan taksub dan percaya dah la
Main2 biasa ok kot
Kalau percaya memang jahanam akidah
Quote belilies 17-4-2020 05:38 PM
BBNU sangat yang buat survey tu. Dahlah kalangan mak mak budak hingusan. Dedah le banyak2 info chuols tu xsabae iols tonton musibat
Quote Artemesiaa 17-4-2020 06:00 PM
BBNU je species yang suka layan benda2 macam ni
Quote RatuDunia94 17-4-2020 06:06 PM
Wahh.. dah sama dgn minum arak dah..
Quote Rara77 17-4-2020 09:05 PM
Jenis makpak yg suka main benda2 bodoh ni jgn slah anak esok2 bodoh juga kuat berangan.
Quote Tinot7 18-4-2020 08:15 AM
Betul ke apa yg ditulis? Main2 tanpa percaya juga takkan diterima amalan selama 40 hari?
Quote bebah 18-4-2020 10:55 AM
just a game kot..xyah nak caya sangat la ramalan2 ni kekdahnya...just for fun je pon...
Quote dakewa 19-4-2020 01:33 AM
Sis ade je main. Saje for fun. Kdg2 rasa kelakar pon ade. Nak caya mmg idok ler kann sbb ramalan dia pon ntah apo2 ntah. Yg dok caya tu mungkin otak not functioning well. Rilek2 je. Kite sndiri tahu akidah kite cmner.
Quote lis_miranda 19-4-2020 08:08 PM
Tak pernah tergerak nak buat setakay ni...walaupun ramai kawan2 fb, ipar duai, biras pun terjebak..kita tgkkan aje..

Lihat semua komen(16)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top