Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Doa Kalau Nak Saya Berubah, Bukan Kecam,"-Emma Maembong

1-4-2019 04:03 PM|Oleh: Saiful| Komen: 64

Foto: IG
Sejak kontroversi buka hijab tak lama dulu, Emma berkesempatan menunaikan umrah di Mekah.

Dia memohon agar orang ramai memberinya ruang untuk memperbaiki diri.


pelakon ini sedar yang peminat masih meletakkan harapan yang tinggi untuk melihat dirinya berhijab.

???Saya tahu, di luar sana ramai yang mahu saya mengikut kehendak mereka supaya berubah dan kembali bertudung. Saya berterima kasih kepada semua yang sentiasa mendoakan yang terbaik.


???Namun, jangan pula saya dikecam apabila masih belum dapat memenuhi harapan dan permintaan mereka. Saya tidak mampu memuaskan hati semua pihak.

???Saya sedang berusaha untuk menjadi insan yang lebih baik dari masa ke semasa. Usahlah mengecam, sebaliknya berikan sokongan dan sebarkan aura positif antara satu sama lain,??? katanya kepada Berita Harian.


Dalam masa yang sama Emma menyeru mereka yang berkemampuan dan mempunyai kudrat supaya tidak menanggugkan hasrat untuk ke tanah suci.

???Alhamdulillah, selepas empat tahun, segala perancangan saya ke Tanah Suci Mekah dipermudahkan. Biarpun ada yang meragui niat saya dan bimbang jika belum bersedia, namun saya tetapkan juga hati ke sana." -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
11
Marah
1
Terkejut
4
Sedih
1
Lawak
5
Bosan
3
0
0
Komen: 64
Komen

Previous : Netizen Puji Ucapan Bekas Suami Fasha Sandha

Next       : Fathia Latiff Masih Berhijab, Nafi Hidap Bipolar

Komen Terbaru

Quote Mulotkoyak 29-6-2019 01:01 AM
Cume nk tny pepet tu bersih x cuci 5x sehari?

Lain-lain Komen

Quote clara_nur 1-4-2019 04:08 PM

peminat bole berdoa, tp kalo diri sendiri yg takde usaha nak berubah??
ni lepas bukak tudung, kemain show off sana sini dgn rambut karats tuu..

Quote laksmanabentan 1-4-2019 04:10 PM
haah bagus camtu kan.....
ala2 mcm kita buat kerja2 dosa dan suruh orang doakan..
tak payah nak usaha sendiri kan...
Quote cendawanbonyok 1-4-2019 04:10 PM
kalau org kecam tau pulak terasa hari & marah. tp sendiri yang mengundang fitnah sana sini. mmg la kita patut doakan yang baik baik itk org lain, tp diri sendiri ada usaha ke nak berubah ke arah lebih baik? tak tahan godaan , tak kuat iman . syukurlah nyawa tu  masih panjang waktu tak tutup aurat, ada banyak masa lagi nak bertaubat & berubah . org kecam marah tu smeua tanda org pedulik tau . kalau org tak pedulik org buat tak tau jeeee bolayan nak buat apa. ni bila org nasihat taknak dengar, kalau kena puji cantik lah tak bertudung etc kembang pulak .... pokok pangkal hati dik .
Quote kaseh80 1-4-2019 04:18 PM
Quote cikanggun 1-4-2019 04:25 PM
Kisahlah plak aku nak doakan kau yg elok2 bertudung lps tu gatai bij nk free hair bagai... alaa2 kau buat dosa nk org doakan kau insaf? Mohtipppppp
Quote RatuDunia94 1-4-2019 04:34 PM
X terbakor pon kepala emma g mekah?
Mastika tipu ke?
Quote Atata 1-4-2019 04:38 PM
Apa lah nak d harap dari budak tak nak g sekolah ni. Semua yg keluar dari mulut dia mcm nak bagi sedas penampo.

Dulu pakai tudung ngan zizan salahkn peminat sbb paksa dia. Skrg dah buka tudung msh nak salahkn peminat.

Kalau dah namanya tak sekolah. Fikiran mmg tahap2 tu je lah.  Used to adore her. But no longer. And btw Emma, you dah tak cute mcm 5-6 tahun lepas. Mmg takde wow factor pun bila buka tudung ni.
Quote rosieproject 1-4-2019 04:49 PM
still nampak desa walau muka org putih kalau dh macam tu perangainya
Quote buapakperut 1-4-2019 05:02 PM
doa pun tak guna kalau tuan punya hati tak nak begitu. iols doakan hati sheol terbuka untuk berdoa sendiri, lagi afdol.
Quote imanjannah 1-4-2019 05:02 PM
jangan berkata begitu emma, bertudung itu perintah Allah, apalah daya kita tanpa izin Allah
Quote Andyscenes 1-4-2019 05:02 PM
Drpada dorg doakn utk kau, baik dorg doakan utk mak bapak dorg, lagi bagus. Kau sape hanat?
Quote haznor 1-4-2019 05:09 PM
Pakai tudung tu wajib. Solat pun wajib. Ko suka ke ..ko tak suka ke, benda tu memang WAJIB. Selayaknya la ko dikecam. Sendiri yang mengundang kecaman. Kalau ko duduk dendiam, tak buat statement merata ..takde nya orang nak kecam ko.
Quote sharlenetexas 1-4-2019 05:32 PM
Next......



Quote Izaabelle 1-4-2019 05:32 PM
Kann main suh orng doakn kisah pulak kau doa sendiri lah btw memang kita pernah doakan kau tapi
Quote puteribaya 1-4-2019 05:39 PM
RatuDunia94 replied at 1-4-2019 04:34 PM
X terbakor pon kepala emma g mekah?
Mastika tipu ke?

api tak nampak kot..moga dia berhijab semula
Quote minahrecon 1-4-2019 06:07 PM
Next...harap sejuk Beku tenggelam dlm lautan hindi dgn kedatangan pelakon2 bru......kes die bercinta ngn abg Syed sadokkk menyebabkan Aku geli ngn KO...
Quote giyomi 1-4-2019 06:14 PM
ko sepatutnya berhijab kerana ko sendiri yg nak dan bukan kerana ianya permintaan orang. klu belum bersedia, acah2 suci menipu orang dah kenapa
Quote takayama 1-4-2019 06:26 PM
Sikit2 nk slhkan org lain
Cuba tgk diri sendiri tu dan dah2lah keluarkan statement yg nmpk kan ko x bijak
Quote YomiuriLandMae 1-4-2019 07:08 PM
alah kalo stakat spm pun x lepas no wonder la statement kau pun mcm org x sekolah..

Lihat semua komen(64)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top