Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Ambulans Nak Lalu Mana Kalau Kecemasan?"-Harith Iskandar Tak Puas Hati Dengan PLUS

25-1-2019 03:30 PM|Oleh: Saiful| Komen: 138

Kredit foto: IG
Akhbar tempatan melaporkan, PLUS Malaysia Berhad (PLUS) akan membuka lorong kecemasan di dua lokasi di lebuh raya negeri Perak bagi memastikan kelancaran aliran trafik sempena cuti perayaan Tahun Baharu Cina, 5 Feb ini.

Pengarah Urusan PLUS, Datuk Azman Ismail, berkata pembukaan lorong kecemasan tersebut merupakan projek perintis dan langkah itu akan diperluaskan sekiranya ia menunjukkan keberkesanan dalam melancarkan aliran trafik di lokasi tertentu semasa musim perayaan.


Susulan dari kenyataan tersebut, Harith Iskandar nampaknya kurang berpuas hati.

Pelawak ini mempersoalkan tindakan PLUS kerana bimbang sekiranya ada ambulans yang bergegas mahu menyelamatkan pesakit tapi terhalang disebabkan lorong kecemasan dibuka untuk kenderaan lain.


"Ada sesiapa yang boleh mengesahkan jika ini adalah benar? Jadi jika pemandu dibenarkan menggunakan lorong kecemasan, apa yang berlaku jika ada kecemasan?

"Saya rasa Ambulans yang terkejar-kejar ke hospital mesti belajar untuk menunggu di kesesakan lalu lintas seperti kita semua."



Ada benarnya juga apa yang dikatakan. Apa pendapat anda? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
6
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
4
Komen: 138
Komen

Previous : Angah Raja Lawak Teruja Bakal Jadi Ayah Kali Kedua

Next       : Mamat Khalid Dilaporkan Koma

Komen Terbaru

Quote cikatilia 29-1-2019 12:20 PM
anony-mous replied at 29-1-2019 12:05 PM
Still together2 or dah cerai? I konpius bini heols daphne ke stephanie liah

masih together2 la ko
bahagia sbb sama semua sudut kot.. kegilaan pon sama
jauh nau ko
daphne sama queensl tu

ni daphne nya

baju pink/merah tu stephanie liah nya aka queen_sl7

Lain-lain Komen

Quote itis.azilah 25-1-2019 03:41 PM
pasangan ni masih mengamalkan ajaran islam ke? ada tak sembahyang, puasa dan berzakat
Quote itis.azilah 25-1-2019 03:42 PM
wife pun dah 40an kan...tapi jangan kan nak bertudung, pakaian  makin terdedah sana sini. tak malu ke?
Quote shida81 25-1-2019 03:43 PM
knowing malaysian.. ko x buka emergency lane tu pun org tetap lalu gak
Quote nisako 25-1-2019 03:59 PM
seksi je wife dia ni………...
Quote AshkieLa 25-1-2019 04:07 PM
takde beza pun... bezanya legal dan illegal je.
tapi ade pemandu Msia kesah? kena saman pun diorg lanyak jugak emergency lane tu...
Quote kaklong32 25-1-2019 04:08 PM
shida81 replied at 25-1-2019 03:43 PM
knowing malaysian.. ko x buka emergency lane tu pun org tetap lalu gak

haha kann mcm dorg paham bahasa lak
Quote kucingitam 25-1-2019 04:23 PM
rasanya laluan yg dibuka tu pun x jauh jaraknya..cam spg pulai - gopeng tu dlm 3km, yg slim-sungkai tu 5km kot..

off topic- bini dia jalan2 pakai kemeja je tak pakai seluar ke cemana..
Quote asmara_me 25-1-2019 04:34 PM
kita komen pasal bini dia je la eh, lagi menarik untuk dibawangkan .. get set gooooooooooooooooooo haha
Quote fushimi 25-1-2019 04:35 PM
kucingitam replied at 25-1-2019 04:23 PM
rasanya laluan yg dibuka tu pun x jauh jaraknya..cam spg pulai - gopeng tu dlm 3km, yg slim-sungkai  ...

yang penting bukan tupis

cuaca panas sekarang sis


Quote Suchi 25-1-2019 04:56 PM
kucingitam replied at 25-1-2019 04:23 PM
rasanya laluan yg dibuka tu pun x jauh jaraknya..cam spg pulai - gopeng tu dlm 3km, yg slim-sungkai  ...

Teruk sgt ke jem ni ye risau plak rasa nyesal plak pi perak time cuti cny ni
Iols nak tukar date tapi booking.com ni asik fail je tulis tak leh nak accept apa tah.
Redah je la jem pun.
Quote nuralisa 25-1-2019 05:00 PM
bukan semua laluan ...
laluan slim river ke sungkai
dng laluan simpang pulai jer ... sbb dr 3 lane jd 2 lane ...
tpi still la kan kalau emergency kat laluan tu susahlah..
Quote Iris. 25-1-2019 05:08 PM
sungkai tu memang sakan jem lahai.. ikut kuala selangor takleh ke uols? soalan serious ni pasal weols balik lumut lalu situ jah
Quote hanihan16 25-1-2019 05:15 PM
Iris. replied at 25-1-2019 05:08 PM
sungkai tu memang sakan jem lahai.. ikut kuala selangor takleh ke uols? soalan serious ni pasal weol ...

ikut kuala malas nak hadap jalan tak elok kot sis. i balik sg besar mmg terpaksa lalu situ, migrain atas jalan
Quote makita 25-1-2019 05:19 PM
Kenapa wife dia share seluar dgn anak sendiri?
Quote Iris. 25-1-2019 05:21 PM
hanihan16 replied at 25-1-2019 09:15 AM
ikut kuala malas nak hadap jalan tak elok kot sis. i balik sg besar mmg terpaksa lalu situ, migrai ...

i tak lalu kuala... ikut jalan dalam lalu ijok. terusss tembus ke tanjung karang. so takdelah migrain
Quote Managerara 25-1-2019 07:34 PM
Iris. replied at 25-1-2019 05:21 PM
i tak lalu kuala... ikut jalan dalam lalu ijok. terusss tembus ke tanjung karang. so takdelah migr ...

Iye bagus gini memang tak jem..

Kalau cny toksahla korang lalu kuala,jambatan jem..trfc light banyak sangat..korang hadap jela jem tempat lain..sini bukan alternatif plus jalan macam kene kokak jin
Quote anony-mous 25-1-2019 08:02 PM
nisako replied at 25-1-2019 03:59 PM
seksi je wife dia ni………...

Ada ke laki islam malaysia yg kahwin dgn kafir lepas tu xdayus? I tgk semua pesen takut bini. Harith iskandar, joey -stephanie liah, ank nasa 2 ekor tu. Xjmpa lg rasanya yg betul2 bjaya bimbing
Quote slavehunter 25-1-2019 09:10 PM
itis.azilah replied at 25-1-2019 03:42 PM
wife pun dah 40an kan...tapi jangan kan nak bertudung, pakaian  makin terdedah sana sini. tak malu k ...

Dia ni tak habis2 emphasize kan yang bini nye Dr...Phd holder.....macam kera dapat bunga bila dapat kawin. Mana tak nye kakak aku kata masa zaman single clubbing dia sebok nak menari dgn pompuan tapi takde sapa nak dance dengan dia.
Quote AppropriateNick 25-1-2019 10:09 PM
shida81 replied at 25-1-2019 03:43 PM
knowing malaysian.. ko x buka emergency lane tu pun org tetap lalu gak

hey, selalu drive ke selalu naik mrt nyah....skang ni ramai jek yg tanak lalu that lane esp balik johor..tp x sure lak g perak semua perangai peghak

Lihat semua komen(138)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056513s Gzip On
To Top