Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Iman Saya Goyah, Masih On Off Berhijab,"-Ernisha, Bekas Finalis Dewi Remaja

24-1-2019 01:01 PM|Oleh: Saiful| Komen: 223

Kontroversi video kelab malam dan minum arak merupakan detik sukar dalam hidup bekas finalis Dewi Remaja 2018/2019, Erni Nurshahira Khairul Zaman atau Ernisha.

"Saya akui sebelum ini saya memang on and off berhijab. Malah iman jadi goyang kerana walaupun saya berhijab tetap kena kecam hingga saya tertanya-tanya betul ke keputusan saya untuk berhijab sebelum ini.

"Namun buat masa ini saya mahu muhasabah diri dulu, minta petunjuk dari Tuhan dan biar Dia yang tentuhan jalan apa patut saya pilih.

"Doakan saya terus kekal berhijab dan dapat memperbaiki segala kesilapan dilakukan," katanya kepada Hijabista.



Tambah Ernisha, dia sangat mneysal dengan perbuatan tersebut dan mengaku salah bergaul dengan individu yang tidak sepatutnya.

"Saya akan kembali semula nanti. Tetapi dalam tempoh ini saya akan isikan diri dengan pelbagai ilmu seperti lakonan, pengacaraan atau nyanyian.


Foto: IG Ernisha
"Doakan saya terus kuat menghadapi dugaan ini. Satu pengajaran saya dapat daripada insiden ini adalah jangan terlalu mudah mempercayai orang lain walaupun sahabat baik kita sendiri."-CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
4
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
5
Komen: 223
Komen

Previous : Angah Raja Lawak Teruja Bakal Jadi Ayah Kali Kedua

Next       : "Buat Video Acah-Acah Cakap Dengan Boyfriend, Janna Nick Kurang Cerdik"

Komen Terbaru

Quote mixed 21-2-2019 09:30 AM
dia ni bukan iman goyah
tapi ketek sheol yg goyang

Lain-lain Komen

Quote idril 24-1-2019 01:05 PM
tanggal je la dek tudung tu
Quote laksmanabentan 24-1-2019 01:05 PM
bungkus ler.. tak relevant
Quote abangadek 24-1-2019 01:10 PM
iras lopa dia ni
Quote judicata 24-1-2019 01:11 PM
kalau pakaian masih mcm biasa cuma tudung kejap ada kejap takda macam biskut... maybe orang tak kecam sangat dek.


tapi sekali dengan fesyen ko kat kelab malam tu haaaa... yarabi. tu bukan tanda masih on off bertudung. tu memang takda hati nak bertudung langsung. ko pakai pun aku tak tau sebab apa...
Quote misz_sanggul 24-1-2019 01:12 PM
judicata replied at 24-1-2019 01:11 PM
kalau pakaian masih mcm biasa cuma tudung kejap ada kejap takda macam biskut... maybe orang tak keca ...

pakai tdung sbb nk org ckp muka sama lofa..
kalo x pkai tdung dh mcm king coco plak


Quote buapakperut 24-1-2019 01:14 PM
masalahnye drastik giler kot. bila terbang tudung, tinggal bikini je tu pun ternipslip lagi
Quote judicata 24-1-2019 01:15 PM
misz_sanggul replied at 24-1-2019 01:12 PM
pakai tdung sbb nk org ckp muka sama lofa..
kalo x pkai tdung dh mcm king coco plak

euw. tak sama pon dengan lopak. duh. semata orang kata serupa lopak trus maintain bertudung dalam dewi remaja?
Quote joannakimberly 24-1-2019 01:15 PM
judicata replied at 24-1-2019 01:11 PM
kalau pakaian masih mcm biasa cuma tudung kejap ada kejap takda macam biskut... maybe orang tak keca ...

Setujuhhhh!!! iols rasa mostly kecam sheols sbb pesen sheols g clubbing tu Kaki2 clubbing jarang pesen separa bogel pakai coli ni kecuali yg baru merasa nikmat clubbing.
Takde nye nak bpesen2 bagai dlm gelap.

Kalau part tudung tu, iols no comment since iols pun bkn sedara seagama

Quote BuBuComey 24-1-2019 01:15 PM
Dik, tudung on off org kecoh tp blh paham lg ko tgh nak berubah. Ni org rasa ko fake sbb ko potray imej bertudung. Tp kantoi minum arak, pakai cam pelacur. Tu yg org marah. Ko paham ke tidak point sebenar org marah ko ni?
Quote Victorioussss 24-1-2019 01:18 PM
Dapnyer walau nmpk sipi sipi je

Awa jom kapel. I janji xisap vape dh sbb dh ade awak lpsni untuk diisap
I lebiu
Quote pilot 24-1-2019 01:19 PM
1st time tgk minah ni kat mentor beria2 ckp muka iras neelofa...jenuh iols nak hadam tang mana sama...

berani buang mekap la baru bleh judge sama ke tak
Quote etonjelita 24-1-2019 01:22 PM
On off tudang satu hal. On off baju tu masalah terbesar. Buang baju smp pakai coli je dik nonnnnn. Ko ingat apa hah???
Quote doubleA 24-1-2019 01:25 PM
Tebalnya kulit muka ko dik tak reti malu
Quote kecikgurl 24-1-2019 01:26 PM
aku sorg jek ke Nampak muke die mcm ina naim?
Quote MatDeghem 24-1-2019 01:31 PM
dewiremaja1.jpg

org lain pun pegi club juga tapi tarak lah sampai berpakaian macam lu .....



Quote ladyone 24-1-2019 01:32 PM
bertudung on off tu satu hal..tp kenapa sampai berpakaian x cukup sifat sampai macam tu.
Quote MatDeghem 24-1-2019 01:33 PM
Budak ini ada split personality. Dia punya character boleh tukar 180 deg pusing

Quote chipchoc 24-1-2019 01:40 PM
harap istiqamah ye dik
Quote sesukaje 24-1-2019 01:41 PM
iman tak kuat takkan sampai nak tunjuk tek ko tu. tu dah macam takde iman

Lihat semua komen(223)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062155s Gzip On
To Top