Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Heliza Helmi Bongkar Rahsia Neelofa. Memang Tak Sangkalah...

22-1-2019 10:28 AM|Oleh: Azza| Komen: 139





Apa sahaja mengenai Neelofa memang sentiasa hangat diperkatakan. Tidak kiralah sama ada dari segi penampilannya yang entah apa-apa, kisah pelancaran tudung di kelab malam, gelak tawanya dalam program Meletop, gosip cinta yang tidak berkesudahan dan pelbagai lagi menjadikan Neelofa antara selebriti yang 'trending'. Malahan tidak keterlaluan untuk mengatakan bintang Dewi Remaja 2010 ini lebih banyak kontroversinya berbanding cerita baik. Bagaimanapun Neelofa seakan tidak kisah dengan kecaman netizen.

Namun, cerita ini mampu membuatkan anda melihat Neelofa dari sisi yang berbeza. Ya, sisi baik dan pemurah hati Neelofa seperti yang dikongsi oleh penyanyi, Heliza Helmi di IG Storynya. Lebih mengharukan kerana Neelofa tidak mewar-warkan perkara baik ini di media sosial, dan kita sendiri tidak akan mengetahuinya jika Heliza tidak membongkarnya.


Kredit foto: Twitter


Kredit foto: Twitter

Dari sini, sudah jelas yang ini bukan kali pertama Neelofa menghulurkan bantuan kemanusiaan, cuma ia tidak diceritakan oleh Neelofa sendiri sepertimana kecohnya perkara-perkara lain. Netizen yang selama ini mengutuknya pula terasa hati kerana Neelofa kehadapan berbanding mereka yang mengecamnya.


Kredit foto: IG

Bagi netizen, keburukan Neelofa yang lebih dipandang netizen sedikitpun tidak melemahkan Bintang Paling Popular 2015 ini. Mungkin hal ini menyebabkan Lofa murah rezeki kerana sentiasa bersedekah tanpa perlu dikredit oleh sesiapapun.





Kredit foto: IG

Sehinggalah ada netizen lain yang turut memberitahu bahawa Neelofa pernah menderma kepada mangsa kebakaran di tempatnya serta memberi bantuan kepada mangsa banjir terburuk di Kelantan pada 2014. Memang Dewi Remaja sejati lah.


Ternyata kebaikan yang dikongsi ini membuatkan ada netizen yang turut mahu bersedekah.


Setiap individu mempunyai kisah tersendiri dan Neelofa mungkin mempunyai sebab tersendiri kenapa merahsiakan pemberiannya ini. Jadi, anda rasa bagaimana? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
3
Komen: 139
Komen

Previous : Irwansyah Bahagia Walaupun Berdua Sahaja, Sabar Menanti Setelah 8 Tahun

Next       : "Munafik Laknatullah, Al-Quran Tak Sebut Tatu Haram. Jangan Memandai!" - Isma Yusoof

Komen Terbaru

Quote fifie_olin 26-2-2019 03:48 PM
perlu gebang ek

Lain-lain Komen

Quote chauky314 22-1-2019 10:38 AM
alhamdulilah......
Quote aderaderker 22-1-2019 10:46 AM
Dapat sambutan ke benang yang bgtau kisah positif macam ni??
Quote Joannalee 22-1-2019 10:48 AM
Semoge sentiasa murah rezeki
Quote Nurza 22-1-2019 10:54 AM
Patut la rezeki Lofa semakin murah.. Msing2 ada sisi buruk dan baiknya.. Semoga Lofa sentiasa murah rezeki.. {:good
Quote mieymiey 22-1-2019 10:55 AM
Alhamdulillah Hajjah Lofa.
Benda yang baik kita puji yedak?
Simpan dulu hencapan untuk benang ni
Quote Kurex 22-1-2019 11:06 AM
Kawan baik rupanya..
Quote Cicisweets 22-1-2019 11:10 AM
Dok tunggu gak haters tersohor lofa mencemar duli kalau bab tread kutuk laju kemain Komen
Quote grouper 22-1-2019 11:11 AM
Hmm..gigih tayang dm tu...tapi mcm dh basi isu ni
Quote Piramida 22-1-2019 11:15 AM
Wahhh bahan baik ni...
Masyaallah.... hebat sungguh sifat terpuji wanita ikon muslimah tersohor ini.. . Sifat terpuji hatinya baik bersedekah tanpa perlu dikredit oleh sesiapapun.
Keep it up.
Quote weezerfan 22-1-2019 11:16 AM
Perlu ke heliza nk reveal good deeds org lain. Buat org tu riak je
Quote BuBuComey 22-1-2019 11:18 AM
Bagus
Quote kakiah12 22-1-2019 11:21 AM
Walaupun akak menyampah dgn kontroversi zouk tu.. benda yg baik harus dipuji. Alhamdulillah lopa diatas kemuliaan hati menderma pd yg sgt2 memerlukan di syria skang ni.
Quote Incanto 22-1-2019 11:22 AM
Aku respek Heliza ...sanggup berkali kali turun padang ke Syria
Wpun dulu aku selalu kutuk dia masa AF
Quote itis.azilah 22-1-2019 11:24 AM
saya sayang dua dua. ikon muslimah. sopan, cantik, berbakat, popular. cuma dua2 belum bertemu jodohnya. semoga dpt jodoh yg baik2 ya..insyaallah sayang
Quote seri_mawr 22-1-2019 11:25 AM
bnda baik apa salahnya...

good lofa...

takkan la busuk ngat hati lofa kan..?

dah dia ada duit juta2 dlm akaun...nak buat apa pun x tahu dah...derma jek la...which is good for her la...
Quote (ツ) 22-1-2019 11:32 AM
@mydotcom, ko kalu bodoh BI, lagi baik cakap BM aje..tokse nak campur aduk BM BI kalau BI fail...buat malu aje...,, "everyone make a mistakes" ?????..dahlah ko letak S kat 'a mistakes'...dah tentu2 kalu A tu utk singular/single...pasal apa kena ada S kat mistake...should be 'a mistake' bukan "a mistakes" walaupun "a mistake" tu pun kurang digunakan sebab ayat yg paling tepat ialah "everyone makes mistakes".... duh
Quote Beribear 22-1-2019 11:39 AM
Nak nangis iolss baca conversation tu.. Semoga Allah merahmati mereka yg menghulurkan bantuan. Dan semoga kita sentiasa di murah dan di mudahkan urusan membantu saudara2 islam kita di dunia ni. Aminn
Quote EvieWanKenobi 22-1-2019 11:43 AM
woww.. ni boleh masuk Malaysia Book of Records..
Quote NickiMinaj 22-1-2019 11:43 AM
biasala org malaysia ni bab mengutuk no 1.

Lihat semua komen(139)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046262s Gzip On
To Top