Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Haiwan Yang Paling Mewah Di Dunia, Kaya Macam Jutawan. Untung Lah!

20-9-2018 10:40 AM|Oleh: alivehope| Komen: 14


1. Gunther IV - RM1.5 billion
                                                                                           Foto kredit : Money Smart

Gunther IV adalah anjing German Shepherd yang mewarisi kekayaan daripada ayahnya, Gunther III.

Gunther III dipelihara oleh Karlotta Liebenstein, seorang bangsawan sehinggalah tuannya itu meninggal dunia pada tahun 1991 dan mewasiatkan harta kekayaan yang bernilai US$80 juta pada anjing kesayangannya, Gunther III. Beberapa bulan selepas kematian tuannya, Gunther III juga mati dan segala kekayaan itu jatuh pada anaknya, Gunther IV.

Gunther IV hidup serba mewah dan selalu terbang dengan jet peribadi ke seluruh dunia. Ia bukan sahaja mempunyai wang yang banyak tetapi juga beberapa rumah mewah, villa  di Italy dan Bahamas. Gunther IV mempunyai kolam renang yang dicipta khas untuk dirinya dan selalu memakai cermin mata hitam.

Nilai kekayaan Gunther IV adalah mencecah US$400 juta atau RM1.5 billion.


2. Grumpy -RM411 juta

Foto kredit : Money Smart

Muka bengis dan masam yang dimiliki seekor kucing ternyata membawa tuah kepada tuannya, Tabatha Bundesen. Beberapa hari selepas wajah Grumpy diletakkan di sosial media, Tabatha Bundesen sudah boleh berhenti kerja sebagai pelayan restoran kerana mendapat beberapa tawaran iklan untuk Grumpy.

Grumpy adalah "the face" untuk makanan kucing, friskies dan mempunyai jenama kopi sendiri iaitu Grumppuccino. Selain itu Grumpy juga mendapat tawaran untuk muncul dalam filem Grumpy Cats Worst Christmas Ever (2014).

Wajah Grumpy memang dilahirkan tanpa senyuman kerana ia dilahirkan kerdil dan mempunyai rahang yang rendah. 
Kekayaan kucing Grumpy disebut-sebut mencapai US$100 juta atau RM411 juta. Akaun instagramnya @realgrumpycat mempunyai 2.3 juta 'follower'.


Foto kredit : Money Smart


3. Olivia Benson - RM399 juta

Foto kredit : Money Smart

Olivia Benson adalah salah satu dari kucing peliharaan penyanyi Taylor Swift. Namanya diberi sempena nama watak kegemaran Taylor Swift dalam drama siri Law & Order. Olivia telah membintangi iklan Diet Coke bersama tuannya, Taylor Swift dan menandatangani perjanjian bersama jenama kasut Keds dimana terdapat figuranya sebagai karakter di kasut itu.

Hasil daripada pengiklanan tersebut kekayaan Olivia Benson mencapai sehingga US$97 juta atau RM399 juta.

Foto kredit : Money Smart


5. Sadie, Sunny, Lauren, Layla, dan Luke C RM120 juta

Foto kredit : Money Smart

Sadie, Sunny, Lauren, Layla, dan Luke adalah lima anjing yang dipelihara oleh Oprah Winfrey.

Kekayaan lima anjing ini jika digabung mencapai US$30 juta atau RM120 juta. Kekayaan tersebut diperoleh Sadie, Sunny, Lauren, Layla, dan Luke setelah Oprah mengambil keputusan untuk membahagikan harta yang dimilikinya.


5. Gigoo - RM62 juta

Gigoo adalah seekor ayam yang bertuah dimana ia mewarisi kekayaan sebanyak US$15 juta atau RM62 juta yang diwasiatkan oleh tuannya, Miles Blackwell seorang penerbit yang bergelar jutawan. 

Walaupun mempunyai wang yang banyak, Gigoo tetap hidup seperti biasa di ladang keluarga tuannya.

Foto kredit : Money Smart

Bertuahkan? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
4
Terkejut
5
Sedih
5
Lawak
3
Bosan
7
Komen: 14
Komen

Previous : Ron 95 Atau Ron 97, Mana Satu Lebih Bagus?

Next       : Kisah Honey, Si Ikan Lumba-Lumba Yang Menyentuh Hati Netizen Seluruh Dunia

Komen Terbaru

Quote Orix 4-12-2018 01:34 AM
Net worth Taylor $400 juta. Net worth kucing dia jah $97 juta.............. baik jd kucing jah

Lain-lain Komen

Quote Ferr_Remy 20-9-2018 10:53 AM
Lol. Kaya haiwan2 ni lagi berduit dr smua org kat forum ni kih3.
Quote husie91 20-9-2018 10:58 AM
Iols wonder siapa yg handle duit dia.. takde kes pnyelewengan duit ke {:question
Quote rosasen 20-9-2018 11:03 AM
caption ayam win skali..hahaha
Quote esbok 20-9-2018 11:48 AM
rosasen: caption ayam win skali..hahaha


Ayam paling humble
Quote nisako 20-9-2018 11:54 AM
wow kayoooooooooooooo
Quote manjalara_01 20-9-2018 12:12 PM
sedap x grumpyccino?
Quote BoLapciOus 20-9-2018 12:16 PM
binatang lagi kaya dari aku...hi untunglaaa
Quote soretos 20-9-2018 02:30 PM
husie91 replied at 20-9-2018 10:58 AM
Iols wonder siapa yg handle duit dia.. takde kes pnyelewengan duit ke {:question

penyelewengan kemungkinan besar tu ade..cam Gunther IV tuh lifespan anjing german shepherd dalam 9-13thn, tapi Gunther IV tu dah lebih dari 25 thn..so mungkin Gunther IV yg ada skang imposter bukan yg betul sebab staff and caretaker semua nak maintain lavish lifestyle..diaorang mungkin ambik anjing German Shepherd yang lain..sapa yg tau kan..lain la kalau nak check dna ke apa...hihi
Quote rosasa 21-9-2018 08:57 AM
ayam pun lagi kaya dari manusia
Quote paz 21-9-2018 11:32 AM
Menarik, kasut keds tu lawa lah plak.
Quote Foxey 21-9-2018 06:53 PM
Beruntung la haiwan2 ni. Kita pun tak sekaya depa
Quote matkpop 21-9-2018 09:57 PM
haiwan lagi kaya dari manusia haha
Quote sepiITUindah 21-9-2018 09:59 PM
kiki tak tersenarai ker
Quote Orix 4-12-2018 01:34 AM
Net worth Taylor $400 juta. Net worth kucing dia jah $97 juta.............. baik jd kucing jah

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.042285s Gzip On
    To Top