Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Rare! Beli Rumah, Dengan Pulaunya Sekali Boleh Jadi Dimiliki

21-9-2018 10:00 AM|Oleh: alivehope| Komen: 8

Untuk sesiapa yang ada duit terlebih sangat tu dan tengah mencari rumah di kawasan laut mungkin boleh menimbangkan pulau persendirian di New York ini.

Pulau ini adalah sebahagian dari Pulau Thimble yang terletak di tebing pantai Connecticut di Long Island Sound. Ia digelar Pulau Potato kerana batu besar yang terdapat di sekitarnya terbentuk seperti "potato" akibat daripada hakisan alam semulajadi.


                             Pulau Potato                                

Pulau ini pada awalnya hanya la sebuah pulau yang penuh dengan batu bata dan hanya ada sebuah rumah yang telah dibina sejak tahun 1912. Pemilik pulau ini telah melakukan penambahbaikan ke atas rumah tersebut dan juga kawasan sekelilingnya.


Rumah ini mempunyai 4 bilik tidur dan 3 bilik air.  
Kawasan sekelilingnya telah dibina kolam renang dan sebuah taman.


[e
Pemandangan dari anjung rumah


Setiap bilik mempunyai pemandangan laut yang cantik 


Tempat beristirehat 


Bilik tidur utama yang mempunyai pandangan laut dari timur ke barat


Dapur mempunyai bar dan meja makan yang selesa


Pemandangan dari dalam rumah

Menarik bukan, oh ya pulau persendirian ini dijual dengan harga $4.9 juta! - CARI 

semua foto & informasi adalah sumber dari internet.

Apa Reaksi Anda...

Bagus
18
Marah
16
Terkejut
19
Sedih
23
Lawak
20
Bosan
18
Komen: 8
Komen

Previous : Raya Dah Nak Dekat Tapi Rambut Bermasalah? Cuba 5 Petua Rawatan Tradisional Ini

Next       : Haiwan Yang Paling Mewah Di Dunia, Kaya Macam Jutawan. Untung Lah!

Komen Terbaru

Quote kucing02 26-11-2018 12:18 PM
Cantik tp menakutkn jgk kalau mlm2

Lain-lain Komen

Quote tikusmontok 21-9-2018 10:04 AM
apa yang rarenya..kat Malaysia pun ada jual island esp sebelah borneo.
Quote Artemesiaa 21-9-2018 12:12 PM
Tak minatlah bimbang dilanda tsunami lenyap semuanya
Quote Foxey 21-9-2018 06:37 PM
Waa... Cantik rumahnya. Tapi err... Macam isolated sangat. Seketul je kat situ.
Quote gummiebear 21-9-2018 07:44 PM
Bestnyaaaa
Quote matkpop 21-9-2018 10:01 PM
seronoknya ada rumah macam ni
Quote whitePoison 22-9-2018 08:28 PM
Rumah cantik..tapi keluasan pulau tu..ermm betul2 seketol
Quote Bilissey 22-9-2018 09:39 PM
Cantiknya. Siapa yang kaya, boleh beli jadikan rumah persinggahan atau rumah percutian
Quote kucing02 26-11-2018 12:18 PM
Cantik tp menakutkn jgk kalau mlm2

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087505s Gzip On
To Top