Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

10 Golongan Asnaf Baru Layak Terima Bantuan Zakat Termasuk Gay, Mak Nyah, LGBT?

Oleh: Julia Basri|6-9-2018 12:39 PM Komen: 51
Kredit foto:  TV3

10 golongan songsang telah dinamakan sebagai golongan Asnaf Baru yang layak menerima zakat dari Pusat Zakat Selangor di bawah peruntukan Asnaf Al-Riqab yang bertujuan membebaskan orang-orang Islam dari kepompong perhambaan dan dikawal pihak tertentu

Antara dinamakan adalah pelacur, lesbian, mak nyah, gay, homoseksual, gigolo, biseksual, pengkid, tomboy dan orang yang bersekedudukan. 

Menurut mufti Selangor, Ustaz Mohd Tamyes dalam satu kenyataan menegaskan 10 golongan songsang ini khususnya pengamal lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) boleh dikategorikan sebagai penyakit mental kerana mereka berani melawan fitrah ciptaan Tuhan.


Kredit foto: FactRetriever

Menurutnya lagi, fatwa jenis penerima Asnaf Al-Riqab Negeri Selangor telah diputuskan dalam Mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Negeri Selangor pada 14 Mei 2012. Keputusan ini diambil kerana ingin mengelakkan golongan songsang ini rasa terpinggir dan didiskriminasikan.

Atas dasar itulah pusat zakat Selangor mengambil inisiatif melaksanakan tugas-tugas mengurus, melindungi, merawat dan memulihkan dengan bantuan institusi, pusat dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang bertauliah dan mematuhi syarak.

Anda setuju atau tidak dengan pendekatan drastik yang diambil Pusat Zakat Selangor ini? Tepuk dada, tanya iman. - CARI


Loading FB Post...

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
6
Terkejut
4
Sedih
0
Lawak
4
Bosan
1
Komen: 4
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote bobo_beck 7-9-2018 09:43 AM
betul kaklimah... duit ni bukan diberi kpd mereka2 yg masih aktif.. tp kepada ngo2 yg tengah atau sedang membantu mereka2 ni yg nk berubah.. penagih2 dadah juga dapat bantuan zakat tp bukan utk drg beli barang.. tp ntuk ngo yg mmbantu mereka pulih..

Hati-hati bila berkata2... nak lebih jelas tanya sendiri MAIS atau Zakat Selangor..

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 5-9-2018 03:25 PM
mengejutkan..
Quote tokmuda 5-9-2018 03:27 PM
@hadibahlaba

come here, my dog

come boy boy

yuuuuhuuuuu





Quote pyropura 5-9-2018 03:45 PM
Laaaa, baru aje lobai besar wilayah cakap golongan songsang ni pesakit mental, tetiba lobaicai bantah pulok .... adouuu konpius tul haku  
Quote Simunggu 5-9-2018 03:46 PM
atas alasan apa???
Quote hadibahlaba 5-9-2018 03:48 PM
tokmuda adalah termasuk
dalam kesemua
golongan itewww
Quote tokmuda 5-9-2018 03:50 PM
pyropura replied at 5-9-2018 03:45 PM
Laaaa, baru aje lobai besar wilayah cakap golongan songsang ni pesakit mental, tetiba lobaicai banta ...

aeikkkkk

semalam kau kata taknak masuk thread aku lagi dah

konon nak merajuk sebab asik kena dgn tackle dgn aku

sudah tukar ka??


Quote tokmuda 5-9-2018 03:51 PM
hadibahlaba replied at 5-9-2018 03:48 PM
tokmuda adalah termasuk
dalam kesemua
golongan itewww

seekor anak anjing yg bagus kau ni
panggil je terus berlari2 kau datang

good dog






Quote hadibahlaba 5-9-2018 03:54 PM
tokmuda replied at 5-9-2018 03:51 PM
seekor anak anjing yg bagus kau ni
panggil je terus berlari2 kau datang

tok muda bongkok lima

sudah lupakah pesanan aku
memfitnah dan memaki hamun orang
dosa kau itu tak akan terhapus
selagi manusia itu tidak memaafkan
kau

kau berlagak saparti orang bijak agama
tapi sebaliknya kau hanya seperti abu jahal
lagi hina dari yahudi

kau hina makpak orang
makpak kau sendiri campak kau
tepi tong sampah
ahhh! sedihnya sejarah hidup kau


Quote tokmuda 5-9-2018 03:55 PM
hadibahlaba replied at 5-9-2018 03:54 PM
tok muda bongkok lima

sudah lupakah pesanan aku

seekor anak anjing yg bagus kau ni
panggil je terus berlari2 kau datang

good dog
Quote pyropura 5-9-2018 03:56 PM
hadibahlaba replied at 5-9-2018 03:48 PM
tokmuda adalah termasuk
dalam kesemua
golongan itewww

Haha laba lagi parah mentalnya yg tungung itew sakit pula
Quote tokmuda 5-9-2018 03:57 PM
pyropura replied at 5-9-2018 03:56 PM
Haha laba lagi parah mentalnya yg tungung itew sakit pula

reply MN sendiri nampak

mental koyak


Quote tokmuda 5-9-2018 03:59 PM
pyropura replied at 5-9-2018 03:56 PM
Haha laba lagi parah mentalnya yg tungung itew sakit pula

satu jer nak cakap
kau takkan sepopular lava walau kau buat apa saja tuk popular

lava tu aura dia panas bercahaya terang gemilang

panasnyalavaitu terus membara bertahun2 lamanya sampai kiamat




Quote hadibahlaba 5-9-2018 03:59 PM
tokmuda replied at 5-9-2018 03:57 PM
reply MN sendiri nampak

mental koyak

tok muda

kasian dengan kau
oleh sebab kau suka cipta saka
maka kau anggap semua

orang pun ada sakit

mental macam kau

Quote hadibahlaba 5-9-2018 04:02 PM
tokmuda replied at 5-9-2018 03:59 PM
satu jer nak cakap
kau takkan sepopular lava walau kau buat apa saja tuk popular

tok muda

tak perlulah kau nak berangan
syaiton itu asalnya api
jadi kau itu golongan syaiton
kelak kau yang akan dibakar
dengan api dalam lava itu

popular karna kejahatan
tiada siapa pun peduli

Quote tokmuda 5-9-2018 04:03 PM
hadibahlaba replied at 5-9-2018 04:02 PM
tok muda

tak perlulah kau nak berangan

satu jer nak cakap
kau takkan sepopular lava walau kau buat apa saja tuk popular

lava tu aura dia panas bercahaya terang gemilang

panasnyalavaitu terus membara bertahun2 lamanya sampai kiamat

Quote hadibahlaba 5-9-2018 04:04 PM
tokmuda replied at 5-9-2018 04:03 PM
satu jer nak cakap
kau takkan sepopular lava walau kau buat apa saja tuk popular[/bac ...

tok muda

tak perlulah kau nak berangan
syaiton itu asalnya api
jadi kau itu golongan syaiton
kelak kau yang akan dibakar
dengan api dalam lava itu

popular karna kejahatan
tiada siapa pun peduli

Quote tokmuda 5-9-2018 04:05 PM
hadibahlaba replied at 5-9-2018 04:04 PM
tok muda

tak perlulah kau nak berangan

satu jer nak cakap
kau takkan sepopular lava walau kau buat apa saja tuk popular

lava tu aura dia panas bercahaya terang gemilang

panasnyalavaitu terus membara bertahun2 lamanya sampai kiamat


hidup lava




Quote hadibahlaba 5-9-2018 04:18 PM
tokmuda replied at 5-9-2018 04:05 PM
satu jer nak cakap
kau takkan sepopular lava walau kau buat apa saja tuk popular[/bac ...

ya laba
kau akan dibakar dalam api yang
panas itewwwww
bergumbiralah kau
di dunia ini ya


Quote arnauld 5-9-2018 04:29 PM
EvieWanKenobi replied at 5-9-2018 03:25 PM
mengejutkan..

Betul la Tu, Ni la Islam, dah org Tu Ada masalah bantula selesaikan...bknla bagi duit Tu sambil dia org makin berjimba...bkn la camtu...engkau kenala berjihad nak betulkan masalah kau Dan masyarakat tlgla...barula selesai masalah. Kalau engkau sibuk pomot aktiviti senget engkau Tu patutla kena rotan hehehe

Lihat semua komen(51)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.105818s Gzip On
To Top