Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Keluar Pandai Pula Melawa, Dalam Rumah Periuk Berulat Pun Tak Tahu Basuh!"

Oleh: Intan|30-8-2018 10:55 AM Komen: 74
Rasanya isu rakan serumah atau rakan sebilik yang pengotor ini sudah banyak kita baca di media sosial. 

Pelbagai reaksi dan tak kurang juga netizen berkongsi pengalaman mereka hidup bersama sama insan insan 'terpilih' ini. 

Baru - baru ini di Twitter, kecoh mengenai rakan serumah yang pengotor dan menjijikkan ini. 

Lebih memalukan lagi, ramai yang mendakwa kaum wanita yang kelihatan cantik bila keluar dari rumah rata-ratanya adalah pengotor bila berada di rumah.

Jom kita baca perkongsian @ainininino di Twitter.


Foto: Twitter
Cantik di luar haruslah cantik dari dalam juga ya! kebersihan itu kan separuh dari iman. Renung-renungkan dan selamat beramal. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
7
Terkejut
7
Sedih
6
Lawak
8
Bosan
8
Komen: 73
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote bellaa 13-9-2018 09:48 PM
L211 replied at 11-9-2018 05:25 PM
kan.. sama je spesis housemate uols tu dgn iols.. patut mereka kena bertemu and duduk serumah.. io ...

Lahaiii. Sadis betoi hidup housemate chuols tuh. Cakap kat dia, jgn perembat perfume org. Beli jela kat watson tu. bersepah wangi2 bawah 20. Nak beli 300 ke atas, mampoo tgk jela kan sheols. Wakaka

Lain-lain Komen

Quote manehnya 30-8-2018 11:02 AM
ramai yang mendakwa kaum wanita yang kelihatan cantik bila keluar dari rumah rata-ratanya adalah pengotor bila berada di rumah.


bukan semua ya sistur... tu setitik nila je

yg berkoyan susu ni... belambak..

tiptop, lawa, rajen.. pandai masak... pandai kemas bla bla.. cuma susah nk jumpa la kan
Quote matkpop 30-8-2018 11:03 AM
ni set2 yang maki hamun taknak hantaran 8K
Quote insulin 30-8-2018 11:15 AM
Malangnya kau dapat housemate macam tu....
Quote zulka 30-8-2018 11:26 AM
haha...kalau jantan aku tau ramai yg bperangai camni, taktau plak ada juga pompuan spesis pemalas sampai camni sekali
Quote fox. 30-8-2018 11:39 AM
terus jadi tompok2 taik unta nasi tuh
Quote beeeee 30-8-2018 11:46 AM
memang betul sesangat. Yang melawa dekat instagram paling bersih paling cantik paling wangi tu kena siasat sikit. Ex housemate iolls mcm tu. Bila kita tegur hempas2 pintu. hek eleh pompuan ni....
Quote dubuk 30-8-2018 11:53 AM
matkpop replied at 30-8-2018 11:03 AM
ni set2 yang maki hamun taknak hantaran 8K

dah tu nak berapa

Quote Catpaw 30-8-2018 11:59 AM
insulin: Malangnya kau dapat housemate macam tu....


Semoga insulin dapat soulmate yang sebegitu, eh yang tidak sebegittew {:smile
Quote fushimi 30-8-2018 12:03 PM
lain kali ko ambik periuk tu ko baling je kat muka kawan ko

iols senang je

Quote CardiGans85 30-8-2018 12:14 PM
Kalau aku,letak atas katil dia. Tak pun, simbah dekat alat make up dia. Baru savage, tak guna merempan kat med soc girlll {:kill
Quote dewi 30-8-2018 12:21 PM

oh yes .. mmg byk macam ni hokey.. masa dia ada untuk melawa je bende lain tak penting
Quote debab76 30-8-2018 12:24 PM
lelaki meols boleh terima lagi yach. tp meols bersyukur penyewa rumah sewa meols semua budak2 bujang lelaki. still acceptable tahap kebersihan walauponnn takdelah GRED A sgt tp takdela seteruk ni.  stress meols tgk dapur berulat camtu. klu meols da halau atau pon meols sendiri angkat kaki keluar cari rumah lain.
Quote mieymiey 30-8-2018 12:29 PM
Sampai takder masa nak bersihkan, sibuk sangat buat tutorial mekap sampai 7,8 jam gamaknya
Quote Sazida 30-8-2018 12:59 PM
Boleh percaya ke?? Entah2 kau yg mls, kau tuduh kawan2 kau.,
Quote Foxey 30-8-2018 02:04 PM
the reason i prefer to stay on my own... no irresponsible housemates, no headaches....

tapi melampau arr anak dara macam ni.  geli kot kalau makanan sampai berulat dan berkulat dibiarkan.  
Quote palmolive 30-8-2018 02:40 PM
mana ada..hasanah jek semua ni
Quote matkpop 30-8-2018 03:04 PM
Foxey replied at 30-8-2018 02:04 PM
the reason i prefer to stay on my own... no irresponsible housemates, no headaches....

tapi mela ...

kalau camni, akak rm1 tu pun taknak tolong
Quote ninjago 30-8-2018 04:01 PM
CardiGans85 replied at 30-8-2018 11:14 AM
Kalau aku,letak atas katil dia. Tak pun, simbah dekat alat make up dia. Baru savage, tak guna meremp ...

gud idea tu. dpt housemate camnie tak reti basuh bekas makan, letak je balik kt katil dia. nak kena ajar camtu klu tak makin lemak la ada org yg rela tlg basuhkan. confirm dia buat lagi.
Quote appleapril87 30-8-2018 04:37 PM
teringat housemate iols dlu..periuk nasi xbersihkn..iol blik dr outstation..mcm nk muntahlaa bersihkn periuk..tp sheol claim dekat kwn2 iol..iols yg pemalas...sedihnye lahaiii..

Lihat semua komen(74)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062093s Gzip On
To Top