Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Kl Gangster Underworld Dikritik, Beto Kusyairi Bengang

23-8-2018 11:26 AM|Oleh: Saiful| Komen: 112

Beto Kusyairi menyatakan yang penonton di Malaysia lebih menerima filem Barat berbanding terbitan tempatan.

Walaupun banyak filem Barat yang tidak logik, namun ianya masih lagi diberi pujian.

"Kalau orang putih buat semuanya gempak. Mat salleh belakon jadi Ghandi (Mahatma Gandhi) pun ok aje... John Wick bergasak lebih 15 orang pun halal. Tapi bila orang kita sendiri buat hancur..." luahnya di Twitter.

Kredit foto: mStar
Beto berkata demikian susulan kritikan seorang netizen yang menganggap drama KL Gangster Underworld yang ditayangkan di Iflix seolah-olah tidak logik dan masih ditakuk lama.

Netizen yang menggunakan lama Ezham itu menyatakan  "Cumanya, bosan juga bila melayu cuba jadi Cina ni. Tak akan tak ada pelakon Cina yang boleh bawa watak tu kot. Plus, dah 2018 ada lagi hero seorang lawan 15 orang boleh menang."


Namun perkara yang dikritik tersebut adalah sekadar pendapat peribadinya semata-mata dan mengakui drama tersebut sudah mencapai tahap yang baik bagi dirinya.

Tambah Beto, "Tak marah dan saya pun cukup faham soal citarasa ni. Musim satu ini masih dalam kategori pengenalan.


"Kita masih tak tahu pun watak-watak ni memang benar-benar Cina atau tidak." -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
36
Marah
17
Terkejut
31
Sedih
36
Lawak
26
Bosan
21
0
0
Komen: 112
Komen

Previous : Baru Lepas Mengata Haqiem Rusli, Tapi Noh Hujan Sebenarnya 'Hati Tisu'?

Next       : Yusuf Atau Syeriv Paling Comel?-Gara-Gara Soalan Ini David Teo Dihentam Teruk

Komen Terbaru

Quote Plannerism 29-8-2018 01:26 AM
Pasal Tauke tu I tunggu je plot twistnya. Sebab A. Galak ada sebut, 'aku tahu nama sebenar kau'. Tapi dia mati pula sebelum rahsia terbongkar. Kena tengok season 2 nampaknya

Lain-lain Komen

Quote ahmad_dhani91 23-8-2018 11:44 AM
So in the end ade x orang tengok citer kau sundal?
Quote kibodwatriuh 23-8-2018 11:52 AM
gang poyo ni takleh kena kritik. KAH3

mat saleh berlakon jadi ghandi aku tak tahulah sapa, tapi kalau depa buat convincing, that's great acting. pelik, pelakon yang konon hebat tak paham apa itu lakonan.



Quote Kerusijati 23-8-2018 11:57 AM
jln cerita standard aje uolss..
depa belakon mmg best la..
tp x da la tahap best nak mamp..
Quote noreen 23-8-2018 12:00 PM
actor gred A yg suka sindir dlm diam, bajet cool n bajet bgs...
bila kena kritik ngelupor...
ajet2 semua lakonan dia dr cerita yg berkualiti walhal nan hado sgt...
tu sbb mat saleh menang dr kau..
Quote azimodin 23-8-2018 12:07 PM
kibodwatriuh replied at 23-8-2018 11:52 AM
gang poyo ni takleh kena kritik. KAH3

mat saleh berlakon jadi ghandi aku tak tahulah sapa, tapi k ...

Ben Kingsley? nama glemer je kokusen tapi bapak dia india. so, justification beto x berapa valid sebab ben kingsley tetap berdarah yindia. Sama jugak dengan kes movie "The Last Emperor", yang berlakon walaupon muka xberapa sepet tetap berdarah cina (xpasti la kacuk ke tidak sebab membesar kat rumah anak yatin). Casting bukan tangkap muat macam filem malaysia
Quote Telolet 23-8-2018 12:09 PM
lol koyak ketewwww
Quote kibodwatriuh 23-8-2018 12:10 PM
azimodin replied at 23-8-2018 12:07 PM
Ben Kingsley? nama glemer je kokusen tapi bapak dia india. so, justification beto x berapa valid s ...

Yalah dari segi fakta pun Beto tu dah silap.

Tapi bagi aku filem ni creative production, bukan penting pun kena India, kena Cina ka apa. Asal lakonan dan pembikinan keseluruhannya convincing--apa masalahnya?
Quote taji2906 23-8-2018 12:11 PM
john wick tu memang best apa.. walaupun tak logik tp lakonan dia meyakinkan yg dia sorang je boleh tewaskan 15 org lain.. tu la namanya lakonan.. dan si keanu tu pun berlatih berlakon cekap main tembak2 tu pun bukan senang.. in real da memang nampak pro da pun.. sebab tu dia jual lakonan dia laku jek..
Quote mat_arof 23-8-2018 12:30 PM
Ben kingsley tu dah sah sah berdarah India lah Bodoh...

ko ingat Hollywood nak ambil pelakon sambil lewa ke untuk sesuatu watak..

Quote noell 23-8-2018 12:33 PM
kibodwatriuh replied at 23-8-2018 11:52 AM
gang poyo ni takleh kena kritik. KAH3

mat saleh berlakon jadi ghandi aku tak tahulah sapa, tapi k ...

hello ben kingsley asal keturunan india mari even nama asal dia Krishna Pandit Bhanji

mak dia org puteh so dia tukaq nama jadi kokesen

Quote oranjes 23-8-2018 01:04 PM
and thats sir ben kingsley to you beto... bkn dato beli pahang mcm boi boyot...
Quote stania83 23-8-2018 01:05 PM
dah tengok underworld ..best gilaaaaa
Quote supernaturalee 23-8-2018 01:11 PM
mat_arof replied at 23-8-2018 12:30 PM
Ben kingsley tu dah sah sah berdarah India lah Bodoh...

ko ingat Hollywood nak ambil pelakon samb ...

beto ni pemikiran dia pprt jgk ye bila sentuh bab pemilihan pelakon

dia igt peminat filem ni level die jgk kot

btw...u terlibat x dlm program big stage (BS)
gv5 start lps hbs BS lh kot?


Quote supernaturalee 23-8-2018 01:12 PM
stania83 replied at 23-8-2018 01:05 PM
dah tengok underworld ..best gilaaaaa

komen sinikal ke betul2 best citer ni



Quote cmf_premierleag 23-8-2018 01:14 PM
walaupun akak ada iflix tp akak pun x hengen nak tgk citer pundek gengster bagai ni
baik akak tgk koleksi film akshay kumar,ajay devgan,sunil shetty, lagi real gangster keling dlm film diorg
Quote akik 23-8-2018 01:28 PM
Aku baru tengok 10 minit first episod kl gangster underworld. Macam okay tapi berbaloi ke nak tengok sampai habis. macam malas je.
Quote edoraixora 23-8-2018 01:38 PM
Hadap puji ke geng2 perasan bagus ni
Quote azimodin 23-8-2018 01:53 PM
cmf_premierleag replied at 23-8-2018 01:14 PM
walaupun akak ada iflix tp akak pun x hengen nak tgk citer pundek gengster bagai ni
baik akak tgk k ...

Sis, citer tamil ni walaupon kengkadang melampau tinggi imaginasi tapi itu dah memang trademark dorang. Baik layan bahubali dari menghadap hasil pembaziran duit finas yach
Quote mat_arof 23-8-2018 01:54 PM
supernaturalee replied at 23-8-2018 01:11 PM
beto ni pemikiran dia pprt jgk ye bila sentuh bab pemilihan pelakon

dia igt peminat filem ni le ...

saya tak terlibat dalam big stage

GV5 tengah audition skrg..

tunggu kemunculan peserta GV5 pula nanti

Lihat semua komen(112)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top