Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Cabar Memori Anda Dengan Lukisan Logo Terkenal Di Seluruh Dunia

4-9-2018 05:13 PM|Oleh: Intan| Komen: 8


Sejauh manakah anda boleh mengingati logo-logo syarikat terkenal seperti Starbuck, Mc Donalds dan sebagainya? Itulah cabaran yang dikenali sebagai Branded in Memory diberikan kepada 150 orang penduduk Amerika Syarikat yang ditugaskan untuk melukis kembali logo jenama terkenal di dunia.
 
Tujuan cabaran ini dilakukan adalah untuk mengenalpasti sejauh mana logo-logo syarikat terkenal tersebut memberi impak dalam memori setiap peserta.

Jom kita saksikan hasil lukisan yang dihasilkan para peserta. Kelakar pun ada!

1. ADIDAS


2. APPLE

3. 7 Eleven

4. DOMINO'S

5. BURGER KING

6. FOOT LOCKER

7. STARBUCKS

8. IKEA

9. WALMART

10. TARGET

Anda rasa macam mana? Jom cuba test memori anda dengan melukis logo logo terkenal di seluruh dunia! - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
46
Marah
44
Terkejut
26
Sedih
22
Lawak
29
Bosan
30
Komen: 8
Komen

Previous : Selain Lavida Coin, Ini 12 Skim Pelaburan Dalam Senarai Hitam Terkini BNM

Next       : Sijil Penting Hilang? Ini Cara Dapatkannya Semula!

Komen Terbaru

Quote Eva_yy_Ellin 5-9-2018 11:40 AM
Mungkin boleh ingat tapi tak betul-betul tepat

Lain-lain Komen

Quote Foxey 4-9-2018 05:16 PM
i think i can only draw target and walmart je kot
Quote RatuDunia94 4-9-2018 05:24 PM
McDonald's xde ke?
Quote kucingitam 4-9-2018 05:26 PM
hahaha...yg starbuck punya kelakar..
Quote matkpop 4-9-2018 05:34 PM
starbuck tu memang susah la nak lukis
Quote Artemesiaa 4-9-2018 05:49 PM
Ada orang ada good memory ada orang tidak jadi tak heran kalau hasilnya sebegitu
Quote FMKiller 5-9-2018 09:52 AM
starbuck logo tu punya la susah  nak lukis.
Quote mieymiey 5-9-2018 11:26 AM
Iols yakin iols ingat dan tau, tapi kalau tetiba kena suruh lukis confirm masatu la otak iols tetiba tunggang langgang nak proses segala jenis kejadian logo tu
Quote Eva_yy_Ellin 5-9-2018 11:40 AM
Mungkin boleh ingat tapi tak betul-betul tepat

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077734s Gzip On
To Top