Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Cabar Memori Anda Dengan Lukisan Logo Terkenal Di Seluruh Dunia

4-9-2018 05:13 PM|Oleh: Intan| Komen: 8


Sejauh manakah anda boleh mengingati logo-logo syarikat terkenal seperti Starbuck, Mc Donalds dan sebagainya? Itulah cabaran yang dikenali sebagai Branded in Memory diberikan kepada 150 orang penduduk Amerika Syarikat yang ditugaskan untuk melukis kembali logo jenama terkenal di dunia.
 
Tujuan cabaran ini dilakukan adalah untuk mengenalpasti sejauh mana logo-logo syarikat terkenal tersebut memberi impak dalam memori setiap peserta.

Jom kita saksikan hasil lukisan yang dihasilkan para peserta. Kelakar pun ada!

1. ADIDAS


2. APPLE

3. 7 Eleven

4. DOMINO'S

5. BURGER KING

6. FOOT LOCKER

7. STARBUCKS

8. IKEA

9. WALMART

10. TARGET

Anda rasa macam mana? Jom cuba test memori anda dengan melukis logo logo terkenal di seluruh dunia! - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
12
Marah
9
Terkejut
13
Sedih
7
Lawak
6
Bosan
11
Komen: 8
Komen

Previous : Selain Lavida Coin, Ini 12 Skim Pelaburan Dalam Senarai Hitam Terkini BNM

Next       : Sijil Penting Hilang? Ini Cara Dapatkannya Semula!

Komen Terbaru

Quote Eva_yy_Ellin 5-9-2018 11:40 AM
Mungkin boleh ingat tapi tak betul-betul tepat

Lain-lain Komen

Quote Foxey 4-9-2018 05:16 PM
i think i can only draw target and walmart je kot
Quote RatuDunia94 4-9-2018 05:24 PM
McDonald's xde ke?
Quote kucingitam 4-9-2018 05:26 PM
hahaha...yg starbuck punya kelakar..
Quote matkpop 4-9-2018 05:34 PM
starbuck tu memang susah la nak lukis
Quote Artemesiaa 4-9-2018 05:49 PM
Ada orang ada good memory ada orang tidak jadi tak heran kalau hasilnya sebegitu
Quote FMKiller 5-9-2018 09:52 AM
starbuck logo tu punya la susah  nak lukis.
Quote mieymiey 5-9-2018 11:26 AM
Iols yakin iols ingat dan tau, tapi kalau tetiba kena suruh lukis confirm masatu la otak iols tetiba tunggang langgang nak proses segala jenis kejadian logo tu
Quote Eva_yy_Ellin 5-9-2018 11:40 AM
Mungkin boleh ingat tapi tak betul-betul tepat

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.042210s Gzip On
    To Top