Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Nak Terbang Seperti Burung? Jom Paragliding Di Bukit Jugra

1-12-2015 12:22 PM| Komen: 6


Oleh : Dean BZ

Sumber foto : zaidinhomestay.blogspot.com


Paragliding (Luncur Udara), pasti ramai yang akan kata gayat dan takut untuk mencuba. Maklumlah aktiviti sukan ekstrem ini sememangnya hanya untuk yang "hati kering" dan tidak gayat akan ketinggian. 

Aktiviti Paragliding ni diadakan di Bukit Jugra, Banting. Senang saja untuk ke tempat ini, zaman sekarang kita ada Waze kan! Search saja Bukit Jugra pasti sampai ke tempat ini.

Tapi sebelum berkunjung ke sini, anda perlu booking dulu kerana untuk aktiviti ini anda perlukan seorang pilot yang juga dipanggil Tadem Pilot Paragliding. Tanpa pilot yang bertauliah, hajat anda untuk meluncur diudara pasti tidak akan kesampaian kerana syarat utama anda tidak dibenarkan terbang solo.

Sumber foto : bm.selangorku.com



Untuk paragliding, keadaan cuaca harus baik bagi memastikan keselamatan berada ditahap tertinggi. Jika keadaan angin terlalu perlahan, memang paragliding tidak dapat dilakukan kerana untuk meluncur diudara perlukan sokongan angin, sama macam main kapal layar lah kot.

Sumber foto : zaidinhomestay.blogspot.com


Sambil-sambil meluncur bolehlah rakam video buat kenangan.. Memang seronok kalau dapat terbang seperti burung di angkasa kan.


Jangan lepaskan peluang untuk mencuba aktiviti sukan ekstrem ini kerana ia pasti menjanjikan pengalaman luar biasa. Apa salahnya sesekali menguji kelemahan diri, tak cuba tak tahu. Mana tahu lepas cuba nak lagi, kan! - CARI Infonet.




Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
4
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
4
Komen: 6
Komen

Previous : Rojak SS15 Subang, Kekal Terbaik Di Celahan Kota Hipster!

Next       : Lembah Temir Resort Dalam Hutan

Komen Terbaru

Quote samperit 23-2-2016 10:43 AM
pittjie replied at 1-12-2015 12:30 PM
masih belum berani mencuba yang ini. takut terkencing2 waktu terbang .. habis berjejeran seluas bant ...

over sgt

naik tu ttp jelah mata kureng serammm

Lain-lain Komen

Quote pittjie 1-12-2015 12:30 PM
masih belum berani mencuba yang ini. takut terkencing2 waktu terbang .. habis berjejeran seluas banting air kencing aku.
Quote Nham22 1-12-2015 12:32 PM
Mmg seram gile naik bende2 ni..i brani kalau bawah die laut..kalau darat xbrani..kalau laut jatuh ke ape ke..ade safety jacket..
Quote zulka 1-12-2015 12:36 PM
nak naik benda ni kena tengok cuaca..kalau berangin baik toksah...kang masuk dlm semak, tak pasal2 patah riuk tulang....dulu aku pernah tersasar landing kat pokok sawit tekeluar kepala lutut, tak pasal2 duk hospital terendak 3 bulan...
Quote mirian1110 22-2-2016 11:48 PM
berape hinggit kalau nak main ni?
Quote suesz 23-2-2016 09:34 AM
mirian1110 replied at 22-2-2016 11:48 PM
berape hinggit kalau nak main ni?


Depends dengan operator paragliding ni juga.
Aritu i join capt. Ikhwan azilah, rm200 masuk light refreshment. (I solo je).

In group lagi murah kot.

Quote samperit 23-2-2016 10:43 AM
pittjie replied at 1-12-2015 12:30 PM
masih belum berani mencuba yang ini. takut terkencing2 waktu terbang .. habis berjejeran seluas bant ...

over sgt

naik tu ttp jelah mata kureng serammm

Lihat semua komen(6)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048459s Gzip On
To Top